Monday, April 14, 2008

Hakikat Couple Ciptaan Remaja

Hakikat couple

Ku sedar diriku telah jauh dari jalanmu…Sekarang aku sedang berusaha utk kembali seperti dulu....
.

hidup dgn keadaan diri cukup gerunkan azab tuhan, hidup dalam kepuraan tiada membawa ke mana...
hanya bertemankan nafsu syaitan yg mengarahkan perbuatan..
hatiku kosong, pedih, rasa hina bila bersama mereka yg hatinya cintakan tuhan..sakit sangat sa
at diri dalam sandiwara syaitan….kalaulah aku tahu begini
kesannya, aku xkan ikut telunjuk syaitan..syaitan……sandiwaramu hebat, bisikanmu tepat, kata2mu
berseni… kerana janji telah kau patri untuk menyesatkan keturunan Adam… katamu couple boleh merilekkan minda, ada tempat nak share problem, ada org caring..
rugi x couple sbb kwn2 sume da couple.. katamu lg…waktu couple macam2 bleh buat..sbb nnti last2 akan kawin
jgk..fuh!!!
! hebat perancanngan ikhlas syaitan laknatullah nih..!!
sebelum couple syaitan lalaikan kita dulu,syaitan kata kita sudah besar..perlu cari calon isteri..
mesti cari yg baik2…syaitan kata lagi…

bila dah couple ni mesti ada rasa cemburu…
kononnya cemburu tu tanda sayang…

tapi hakikatnya cemburu itu buatkan hati yang pernah berseri kerana iman makin melayang jauh dari cintakan tuhan..
hebat sungguh si syaitan laknatullah...

tipulah kalau ada kata couple ni banyak kebaikan dari keburukan…aku tahulah..aku dah lalui semua ini..
kebaikan mmg ada tapi ibarat sebiji gula dalam seguni tahi…
sedarlah kawan2…
perancangan syaitan hebat..kerana itulah kita kena sentiasa berwaspada..
TAPI NAK BERWASPADA MACAM MANA????
solat pun tunggang langgang, sebut nama tuhan pun jarang,
hubungan dgn Tuhan pun renggang.. wahai sahabat..titislah air matamu hanya untuk untukNYA..

DIA sgt merindui tangisanmu..
marilah kita tarbiah kembali diri kita….
kalau tidak kerana limpahan kasih sygNYA tidak mungkin kita di sini, bernafas dalam kesegaran nikmat TUHAN,
berjalan di atas bumi Tuhan, wahai sahabat…
sayangnya Tuhan pada kita…
walau banyak mana sekalipun kita melakukan dosa,
samada secara sedar atau tidak tuhan tetap memberi ruang pada kita untuk kembali pdNYA…buatlah perkiraanmu..
adakah kita benar-benar cintakan tuhan???apa buktinya cinta kita hanya pada Tuhan....???


*ana terfikir untuk wat post nih setelah seorang sahabat ana mngadu yg dier baru lps clash..pastu susah lak nk lupekan ..isy,isy,isy...ktenye muler2 x terfikir pon nk bercouple...sajer je sbgi kwn biase..tp cm yg telah dikatekan,syaitan terlalu hebat tipu helahnyer...jd sesame lah kiter mohon agar dijauhkan dr segala tipu dayanye...*

2 comments:

bintunahmad said...

menariklah poster tu,jika ada kesempatan saya nak grab boleh?
jzkk

NahnuNasrullah said...

boleh..x der masalah