Sunday, November 9, 2008

Obama,McCain dan Ummat Islam

Selamat bertemu kembali setelah lama tak mengupdate blog yg rasenye sudah semakin bersawang dan makin ramai suara2 yang membutuhkan sebijik post baru.. Memandangkan periksa dah pun langsai dan waktu pembelajaranku sudahpun tamat (pada tahun ini), maka kembalilah ana menghadap komputer mengorek2 ilham yang sememangnya byk, tp tak terkeluar dek unsur2 yg menghalang.. Jadi, kali ini nak memberikan pendapat tntg isu semasa yg masih hangat gila tahap maut..

Di tengah2 kehangatan bahang peperiksaan dan semasa ana dan rakan dibayangi suatu lembaga yg mengerikan dinamakan Imtihan dalam bahasa Arab, meletuplah satu khabar yg bukan khabar angin, tetapi satu keputusan daripada Rumah Putih yg mengumumkan kejayaan si Hitam, Barack Obama sebagai bakal Presiden AS pertama kulit hitam.. Dan ketika inilah ana lihat reaksi rakan2 yg ambil tahu tntg politik, tetapi agak kurang bijak untuk menganalisis sesuatu perkara. Ramai juga mereka2 yg bergembira atas kejayaannya si Kulit Hitam ini. Dan ramai ana bace berita yang mengatakan rata2 negara sekutu,musuh dan yg plg menyedihkan negara islam yg mengucapkan tahniah atas kejayaannya..

Hakikatnya, sesiapa saja yg diberi peluang untuk memerintah AS akan tetap mengambil tindakan yg sama ke atas ummat islam. Ini yang banyak org tak faham dan masih belum faham.. Malas rasanya nk ulang ayat 120 Albaqarah pd setiap post, tapi cukuplah ana mengatakan kpd manusia yg mengucap kalimah syahadah bahawa jgnlah terlalu mengharap. Walaupun anda lihat yg menduduki Rumah Putih itu bertukar2, tetapi ketahuilah bahawa yang mengontrol dan mendominasi kerajaan AS itu sebenarnya terdiri daripada lembaga2 Yahudi.

Membandingkan si Hitam ini dan McCain merupakan suatu yg amat payah dalam hidup ummat islam kerana sebagai mana ana katakan tadi, sesiapa saja yang menang langsung tak memberi keuntungan kpd ummat islam. Perbandingan ini ibarat harimau dan serigala yang di mana kedua2nya memberikan impak yg sama. McCain berusaha bersungguh2 untuk meraih undi daripada rakyat AS dengan memperlihatkan secare terang2an permusuhan kpd islam, tetapi si Hitam ini ibarat menghulurkan madu yg telah diletak racun.

Sebenarnya, cara McCain ini lebih menguntungkan islam dan merupakan calon yg lebih baik bg ana untuk ummat islam. Mengapa? Sebab aksi memusuhi islam secara terang2an yg ditunjukkan MUNGKIN akan membangkitkan semangat ummat islam, tetapi lihat dengan cara si Hitam.. Sudah jelas begitu ramai negara2 islam yg sudah terbau akan manisnya madu (eh.. madu ade bau ke?) yg dihulurkan si Hitam ini dengan mengucapkan kata2 tahniah dan macam2 lagilah.. Rasenye selain negara islam, ramai jugak ummat2 islam yg mcm rakan2 ana yg setaraf dengan mereka bersorak atas kejayaan si Hitam. Awal2 sudah melebar senyuman si Hitam ini atas sokongan yg didapatinya..


Dari sudut lain pula, kesepatutan ummat islam untuk menolak si Hitam ini pula ialah die tidak menutup langsung persahabatannya dengan negara laknat Israel. Siap beritahu lagi yang die akan menambah sebanyak 30 Million dollar lagi bantuan terhadap Israel. Lebih lagi janjinya untuk menjadikan Al-Quds sebagai ibu negara Israel. Mengapa ummat islam lepas pandang perkare nih.?


Mengenai Irak pula, si Hitam ini mengeluarkan kenyataan yang akan menarik tenteranya sedikit demi sedikit. Bukan ape, tapi si Hitam ini dah sedar yang pendudukan AS di Iraq lebih banyak mengurangkan sokongan Eropah, dunia bahkan rakyat AS sendiri yang mana melihatkan ramai yg mengkritik pencerobohan ke ats Iraq dan menunjukkan bantahan. Bahkan, ia juga antara faktor utama si Bush laknat hampir kehilangan takhta kpd John Kerry (eh.. betul ker name die.. betul kot rasenye..) pada tahun berape entah..( arghh lupe)

Dalam pemerintahan pula, si Hitam nampak rapi semacam, lebih drpd Bush lagi dengan memfokuskan kpd Pakistan dan Afghanistan dulu dan dlm masa yg sama mencari sokongan antarabangsa terhadap dua negara yg bergolak itu, kemudian baru melancarkan serangan ke atas Iraq,Syria,Mesir, dan negara islam lain yg dianggap boleh mencetuskan bahaya kepada AS dan semestinya Yahudi laknat.. Yang pastinya Malaysia masih boleh dianggap selamat dr golongan ini..

Inilah rancangan oleh si Hitam serta penasihat2nya dr Yahudi untuk menghias wajah Amerika yg mana telah dikotorkan oleh Bush serta diktator2nya yg telah banyak membrikan keburukan2 iabarat menconteng arang ke Negara sendiri.. (eh.. ade ke peribahasa tuh?).. Ape2pun, kita lihat sahaja sejauh mana si Hitam ini mampu hias imej AS dan pengharapan2 oleh pemimpin2 dunia untuk si Hitam layan dan berikan respon..

(baru nak mengganas lepas habis Imtihan...Insya Allah blog ini akan kembali aktif... sekian)

17 comments:

100pLus said...

betul2. ana setuju dgn post ni. ana bagi cadangan anta pergi la dakwah si Hitam tu supaya dia tidak lagi berda dalam kesesatan.

anyway, fateh, kiteorg semua berharap dekat anta, sebagai Mohammad Alfateh ke-2 (fateh 1 yg tawan constantinapole tu) untuk jadi presiden malaysia yg seterusnya, dan lantas menegakkan kembali dasar2 yg telah digariskan isLam diatas bumi MALAYSIA!!! dan supaya isLam kembali tersebar di serata dunia. AllahuAkbar.


jangan risau, ana PASTI akan pangkah nama anta. VOTE 4 FATEH!

An Nisa said...

Bismillah.

Alhamdulillah, ada juga anak Islam yang berumur 15 tahun berfikir sedemikian..

Teruskan usaha anda wahai fateh!

ana VOTE utk enta juga seperi 100 PLUS! hehe

NahnuNasrullah said...
This comment has been removed by the author.
NahnuNasrullah said...

Sungguh bersemangat manusia sorang nih.. lupekan ana (Muhd Alfateh) sebagai Presiden Malaysia sbb.....

Malaysia mane ade Presiden.. wakakaka..

anyway.. doa' antuma amatlah ana hargai.. syukran

100pLus said...

ala agak2 ar. dah excited sgt nk calon kan anta smpi tersilap. ok2 perdana menteri..

eh do u know?. obama ni asal usul die dr agama isLam gak. family die~ bcoz datuk obama tu org isLam. skrn dh mati la. tengok eh.. OBAMA-OSAMA. kan2?

daripada anta kate die ade konspirasi buruk nk jatuhkan islam, entah2, dlm senyap, die nk bangunkan islam. mcm org baik bertopengkan harimau la.ade strategi tu.

this is just my thought. takde kene mengene dgn yg hidup atau yg mati.

NahnuNasrullah said...

Obama islam? Tahu..Nak bangunkan islam? arghh...

tahukah anda 77% drpd undian kpd Obama adalah drpd Yahudi?

Memang die islam.. Dan pada berumur 10 tahun, die menetap di Indonesia,negara plg byk islam di dunia.. die mengaku bende nih..

tp, lps berumur 10 tahun, die ikut maknya yg beragama kristian ke Amerika dan menganut agama kristian.. bersekolah di sekolah sosialis Yahudi dan pernah menjalankan ritual agama Yahudi dan pernah diberi penghormtan duduk di sebelah Master Jew.. bkn sng2 org nak duduk sebelah Master Jew nih..

Samaada Obama Yahudi atau Kristian, tp yg pntg due3 agama memusuhi islam.. wallahua'lam

mar'ah said...

biasanya, dalam mengemukakan pendapat/hujah, perlu juga dikemukakan authority nye. means : nyatakan dari mana sumber fakta2 yang enta dapat sehinggakan enta boleh berhujah sebegitu rupa.

kalau sumber tu terkenal boleh dipercayai, maknanya hujah enta kuat. kalau sumber tu samar2 kesahihannya, hujah boleh dikira goyah.ur stand is argueable.

*just berkongsi ilmu, supaya kita ada asas yang kukuh dalam berpegang dengan apa2 yang kita yakini.apatah lagi untuk menyebarkannya.

NahnuNasrullah said...

Betul2.. setuju dgn anti(btolkan?)

sebenarnye ana lebih sukakan komen yg sebegini.. Sumbernya ana cari2 balek tadi.. ade yg dah hilang, sbb abg ana baru clear private data..

antaranya..http://eramuslim.com/berita/dunia/obama-tunjuk-bekas-tentara-israel-sebagai-kepala-staff-gedung-putih.htm

lagi..
http://au.news.yahoo.com/a/-/world/5142135/obamas-pick-white-house-chief-unsettles-arabs/

http://au.news.yahoo.com/a/-/world/5142135/obamas-pick-white-house-chief-unsettles-arabs/

Ini paling panas...

http://anwaribrahimdotcom.blogspot.com/2008/11/hati-hatibarack-obama-boneka-israel.html

Bagus komen anti, terkadang pelu juga org menegur untuk menyedarkan diri ini.. Yang penting apa yg ada di blog ini ana telah pastikan semuanya pasti..

Anonymous said...

maybe Obama ni mmg dirancang dan dilatih untuk menjadi Presiden Amerika waktu berusia 10 tahun lagi sebab die ni org kuat Yahudi which was the reason why he got 77% yahudi's voters. besides, die sendiri isytiharkan yg die akan tolg israeL. so ana agree bile anta gune istilah 'silent killer' for him.

Anonymous said...

Something any more on that theme has incurred me. [url=http://cgi2.ebay.fr/eBayISAPI.dll?ViewUserPage&userid=acheter_levitra_ici_1euro&achat-levitra]acheter levitra sur le net[/url] In my opinion, it is an interesting question, I will take part in discussion. Together we can come to a right answer. I am assured.

Anonymous said...

今日/今 [url=http://japanese-garden.org]バイアグラ 服用[/url] バイアグラ

Anonymous said...

http://severson.net/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=65758&p=103662
http://roflcopterz.com/viewtopic.php?f=2&t=72805&p=89684
http://forum.la2game.com/index.php?showtopic=10534&st=0&gopid=21735&

Anonymous said...

お仕事は何ですか? [url=http://japanese-garden.org]バイアグラ 個人輸入[/url] バイアグラ 個人輸入

Anonymous said...

迷ってしまいました。 [url=http://japanese-garden.org]バイアグラ[/url] バイアグラ

Anonymous said...

Il y a quelque chose analogue ? [url=http://runfr.com]cialis 20mg[/url] http://runfr.com tadalafil cialis forum viagra generique

Anonymous said...

indomethacin dosage [url=http://usadrugstoretoday.com/products/parlodel.htm]parlodel[/url] for health insurance in http://usadrugstoretoday.com/products/cardura.htm stem cells cord blood http://usadrugstoretoday.com/products/luvox.htm
young smal penis [url=http://usadrugstoretoday.com/products/viagrx.htm]viagrx[/url] genetic component social anxiety disorder [url=http://usadrugstoretoday.com/products/valtrex.htm]drugs and the national curriculum[/url]

Anonymous said...

reunion at fairborough movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_one_eyed_monster/]one eyed monster[/url] ridgewood nj movie theater http://moviestrawberry.com/easy-downloads/letter_T/?page=10 free chubby movie
naruto shippuuden movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_italian_job/]the italian job[/url] so i married an ax murderer movie pictures http://moviestrawberry.com/films/film_poison_ivy/ black partner movie fake
clim make pane movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_up_a_tree/]up a tree[/url] free xxx movie galleries
movie landmarks [url=http://moviestrawberry.com/films/film_someone_like_you/]someone like you[/url] gladiator movie clips http://moviestrawberry.com/films/film_peter_pan/ ebony movie
tina turner movie [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_perfect_score/]the perfect score[/url] movie sliding glass doors http://moviestrawberry.com/films/film_unemployed/ the doors movie cast